Kaupunginosa

Tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin käyttöön saa opastusta Suutarilan kirjastossa maanantaisin klo 10-13 maksutta 8.1. alkaen. Varaa aika soittamalla tai käymällä kirjastossa!

Enter Suutarilan kirjastossa 2018

 

 

Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! Mitkä oman asuinalueemme arvokkaimmat luonto-, kulttuuriympäristö- ja virkistysalueet tulisivat kuulumaan Helsingin kansalliseen kaupunkipuistoon?

Vastaa Helsingin kaupungin järjestämään kyselyyn 17.12.2017 mennessä osoitteessa:

https://app.maptionnaire.com/fi/3173

Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää suomalaista kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajoina eheinä kokonaisuuksina. Suomessa on tällä hetkellä kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa: Hämeenlinnassa, Heinolassa, Porissa, Hangossa, Porvoossa, Turussa, Kotkassa ja Forssassa.

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitkä alueet kuuluvat kansalliseen kaupunkipuistoon. Suutarilan suunta on jäänyt vähälle huomiolle alustavissa kaupunkipuistohahmotelmissa, vaikka Keravanjoen yhtenäinen rantapuistojen ketju liittyy suoraan Vantaanjoen laakson, Haltialan ja Keskuspuiston puisto- ja virkistysalueisiin. Suutarilan puistoalueet Keravanjoen varressa ulottuvat lähes Heurekaan saakka ja mahdollistavat luonto- ja virkistysalueiden yhteyden myös Vantaan suuntaan. Alueeltamme ja sen lähituntumasta löytyy kiinnostavaa kulttuuriympäristöä mm. Kirkonkylänkosken myllyn seutu, Siltakylän silta ja naapurikaupunginosan Tuomarinkylän kartano lähiseutuineen.

Miksi kotiseutumme luonto- ja viheralueet tulisi liittää kansalliseen kaupunkipuistoon?

  • Turvataksemme asuinalueemme keskeisten virkistysalueiden ja puistojen säilymisen tulevaisuudessa.
  • Kansallisen kaupunkipuiston perustaminen tulee vaikuttamaan kaupungin puisto- ja viheralueisiin varattujen resurssien kohdentumiseen. Suutarilan puistojen kuuluminen kansalliseen kaupunkipuistoon turvaisi parhaiten näiden alueiden hoidon ja kehittämisen resurssit.
  • Tällä hetkellä suuri osa keskeisistä puisto- ja virkistysalueistamme on terveydelle haitallisen liikennemelun alueella. Näiden alueiden kuuluminen kansalliseen kaupunkipuistoon antaisi lisäperusteita, joilla voitaisiin vaatia Tuusulanväylän meluesteiden pikaista rakentamista.

Jos haluat vaikuttaa siihen, mitkä alueet kuuluvat tulevaan kaupunkipuistoon, käy merkitsemässä linkin takaa aukeavaan karttakyselyyn sinulle tärkeät kohteet. On erittäin tärkeää, että alueeltamme tulee runsaasti merkintöjä kartalle, sillä muuten viihtyisä alueemme jää jälleen kerran huomioimatta, kun kaupunki tekee tärkeitä päätöksiä. Kysely on auki 17.12.2017 saakka!

Tässä linkki kyselyyn: https://app.maptionnaire.com/fi/3173

Lisätietoa:

Alueemme asukkaat ovat vuodesta 2010 lähtien valinneet vuoden SiSuKkaaksi henkilön, joka on toiminut sekä kotialueemme että sen asukkaiden hyväksi osoittaen hyvää asennetta ja palvelualttiutta.

Tänä vuonna korostuivat erityisesti alueemme vähempiosaisten hyväksi tehty työ ja aina valoisa ja positiivinen palveluasenne.

Vuoden 2017 SisuKas Merja Saviniemi 

Lämpimät onnittelut vuoden 2017 SiSuKas Merja Saviniemi & kiitokset kaikille äänestäneille!

Siltamäen Korttelitupa on avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 11.30-14.30. Kokoontumispaikkana on Siltamäen seurakuntakoti osoitteessa Jousimiehentie 5 eli ostoskeskuksen yhteydessä.

Tupa on avoinna torstaihin 14.12.2017 saakka, jonka jälkeen koittaa joulutauko. Kiitämme kaikkia kävijöitä ja tuvan ystäviä kuluneesta vuodesta!

Tupa avataan jälleen maanantaina 8. tammikuuta 2018 klo 11.30.

JOULUN ILOA JA VALOA
ONNEA VUODELLE 2018!

Kynttiläkuva 2017 Helena Päätalo

Tervetuloa mukaan myös uudet kävijät Korttelituvalle!

Terveisin Korttelituvan vapaaehtoisemännät

Jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu ja ilmoittamalla omat yhteystiedot Siltamäki-Suutarila-Seuralle.

Jäsenmaksu 10 euroa/vuosi

Seuran tilinumero on Nordea FI52 1025 3000 2552 68, viite 1012

Ilmoita lisäksi sähköpostitse nimesi, osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi seuralle osoitteella sisuseura@gmail.com, niin saat tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista alueemme asioista.

Tai täytä oheinen jäsenmaksulomake jonka voi toimittaa K-Market Kavaljeerin eteisessä olevaan Korttelituvan postilaatikkoon Jousimiehentie 3 tai seuramme sähköpostiin: sisuseura@gmail.com 

Tervetuloa jäseneksi ja mukaan toimintaan!

Alakategoriat

Kaikki julkaistut uutiset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja uutisia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ehdota uutista julkaistavaksi!

Kaikki julkaistut tapahtumailmoitukset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja tapahtumia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ilmoita tapahtumasta!