Kaupunginosa

Korttelitupa on avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 11-14 osoitteessa Jousimiehentie 5 eli Siltamäen seurakuntakodin tiloissa.

Tupa palvelee perjantaihin 16.6. asti, jonka jälkeen jäämme kesätauolle.

Kesätauon aikana käymme piknikillä, jonka ajankohdan sovimme tuvalla.

Kiitokset kävijöille ja kaunista kesää!

 
sinivuokot Helenalta

Terveisin Korttelituvan emännät

Kansallinen Lastenliitto - Helsingin piirijärjestö järjestää kesäkuun kaikilla ja elokuun ensimmäisellä viikolla päiväleirejä Suutarilan nuorisotalolla 7-10 -vuotiaille.

Jokaisella viikolla leireillään oman teeman mukaisesti. Leirillä touhutaan, askarrellaan ja leikitään sisällä ja ulkona teeman mukaisin menoin. Leiripäivä kestää 9.00-15.00.

Hinta: 95€ jäsenet, 103€ muut (Juhannusviikon hinta 83€ jäsenet, 93€ muut). Hintaan sisältyy lämmin ruoka, pieni välipala, vakuutukset sekä leiriohjelma ja -materiaalit.

Lastenliitto kottikarryt

Tutustu myös yöleireihimme Helsingin Meriharjuun ja Hangon Bengtsåriin (kuljetus Helsingistä). Lisätietoja leireistämme löytyy nettisivuilta: www.lastenliitto.fi/yhdistykset/helsinki/leirit

 

- Otan palkinnon vastaan nöyrin mielin. Koen tämän olevan tunnustus 8-jäseniselle moniammatilliselle seurakuntakodin työtiimilleni, josta jokainen työskentelee eri-ikäisten kanssa. Tunnustus antaa voimaa jatkaa yhteistyötä alueella.

Näin sanoo vuoden 2016 SiSukas, pastori Martta Paijola, Siltamäen seurakuntapiirin kappalainen. Siltamäessä kuutisen vuotta työskennellyt Paijola kiittää myös alueen toimijoiden monipuolista yhteistyötä alueen asukkaiden parhaaksi.

Vuoden 2016 SiSukas Martta Paijola

Kuva: Vuoden 2016 SiSukas Martta Paijola (keskellä), juhlapuheen Kyläjuhlassa pitänyt Heikki Arikka (oikealla) sekä tuttuun tapaan Kyläjuhlan juontanut Kirsti Latva (vasemmalla).

Martta Paijola on toiminut Malmin alueella 35 vuotta, joista viimeiset kuusi Siltamäen piirissä. Hän korostaa työpaikkansa avoimuutta: kynnys on matala ja tätä seurakuntakodin naistiimiä on helppo lähestyä. Siltamäki-Suutarilan alue on hänen mielestään kodikas ja elinvoimainen, kylämäinen kerrostalo-omakotialue, jossa tehdään paljon yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Seurakunnan tärkeitä kumppaneita on vuosikymmenien ajan ollut Siltamäen Martat ja uudempana seurakuntakodissa kokoontuva ikäihmisten Korttelitupa, jonka ovet ovat avoinna kaikille. Korttelitupa syntyi Siltamäki-Suutarila-Seuran toimesta ja ensi vuonna tulee 10 vuotta sen aloittamisesta. Sitä hoitavat vapaaehtoiset. Alueella on paljon kouluja, päiväkoteja ja laitoksia, joissa seurakunnan työntekijät vierailevat säännöllisesti.

Martta Paijola syntyi Pohjanmaalla Sievissä, herännäisyyden alueella. Siellä hän tottui kotiseuroihin, mutta eli ja koki myös seudun vahvan arvostuksen kirkkoon ja seurakunnan toimintaan, josta sai kipinän myös omalle uralleen.

Siltamäen piirissä on kirkon jäseniä noin 11-tuhatta ja monien ikäihmisten lisäksi alueella on runsaasti lapsiperheitä ja hänellekin riittää kastettavia, mikä on toimituksista iloisimpia asioita. Martta Paijolan mies Torsti, on myös pappi ja kotona puhutaankin asioista ”maan ja taivaan välillä”, ja on hyvä, kun puoliso ymmärtää työajat ja työn sisällön.

Vapaa-aikana mennään mökille, nautitaan luonnosta ja rentoudutaan. Hän on myös dekkareiden ystävä. Yhtenä suosikkina tällä hetkellä Stephen Booth.

SiSu-kyläjuhla järjestetään alueemme toimijoiden yhteistyönä lauantaina 29.10. Suutarilan monitoimitalolla, osoittessa Seulastentie 11, Helsinki. Paikka on sama kuin aiemmin, vaikka talon nimi on muuttunut.

Mimi ja Kuku 2016 Kyläjuhla

Lapsille on omaa ohjelmaa ensin ja iltapäivällä aikuisille omaa ohjelmaa. Mimi ja Kuku esiintyvät klo 10 ja klo 12, jolloin on musiikkiteatteriesitykset lapsille.

Kyläjuhla aikuisille pidetään klo 14.00 alkaen. Ohjelmassa musiikkia, esiintyjinä mm. Viivi Tigerstedt sekä Veli-Matti Kunnari, juhlapuhujana Malmin uusi kirkkoherra Heikki Arikka, vuoden SiSuKas-julkistus sekä SiSu-päivän petankki- ja kulttuurikilpailujen palkintojen jako sekä hupailua, laulua ja muuta mukavaa.

Avaa mainos pdf-muodossa - klikkaa tästä!

Heikki Arikka 2016 Kyläjuhla juhlapuhuja

Kahvibuffet klo 13.00 alkaen Korret Kekoon ry:n toimesta. Päivässä mukana alueen yrittäjiä sekä Tonttupolku-arpajaiset.

Tervetuloa!

Lämmin kiitos niin SiSu-päivän lukuisiin tapahtumiin osallistuneille kuin niiden järjestäjille sekä valmisteluihin osallisille! Sää suosi vuoden 2016 tapahtumia, sillä saimme auringonpaisteessa pidettyä kaikki ulkotapahtumat.

SiSu-päivät onnistuvat alueemme toimijoiden laajalla ja tiiviillä yhteistyöllä - yksi ei syntyisi näin monipuolinen tapahtumapäivä, jossa on ohjelmaa kaiken ikäisille ja useita asioita tapahtuu samaan aikaan kaupunginosamme eri paikoissa.

Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä asuinalueemme kehittämiseksi ja pitämiseksi viihtyisänä sekä elävänä Helsingin alueena!

Alla on muutamia valokuvia, jotka Helena Päätalo otti vuoden 2016 SiSu-päiviltä.

Näkymä ostarilta sisupivä 2016 

Leijonat SiSu päivä 2016

 Partio SiSu päivä 2016

Ostarilla ihmisiä SiSu päivä 2016

Alakategoriat

Kaikki julkaistut uutiset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja uutisia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ehdota uutista julkaistavaksi!

Kaikki julkaistut tapahtumailmoitukset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja tapahtumia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ilmoita tapahtumasta!