Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! Mitkä oman asuinalueemme arvokkaimmat luonto-, kulttuuriympäristö- ja virkistysalueet tulisivat kuulumaan Helsingin kansalliseen kaupunkipuistoon?

Vastaa Helsingin kaupungin järjestämään kyselyyn 17.12.2017 mennessä osoitteessa:

https://app.maptionnaire.com/fi/3173

Kansallisten kaupunkipuistojen tavoitteena on säilyttää suomalaista kaupunkiluontoa ja rakennettua kulttuuriympäristöä laajoina eheinä kokonaisuuksina. Suomessa on tällä hetkellä kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa: Hämeenlinnassa, Heinolassa, Porissa, Hangossa, Porvoossa, Turussa, Kotkassa ja Forssassa.

Nyt on mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitkä alueet kuuluvat kansalliseen kaupunkipuistoon. Suutarilan suunta on jäänyt vähälle huomiolle alustavissa kaupunkipuistohahmotelmissa, vaikka Keravanjoen yhtenäinen rantapuistojen ketju liittyy suoraan Vantaanjoen laakson, Haltialan ja Keskuspuiston puisto- ja virkistysalueisiin. Suutarilan puistoalueet Keravanjoen varressa ulottuvat lähes Heurekaan saakka ja mahdollistavat luonto- ja virkistysalueiden yhteyden myös Vantaan suuntaan. Alueeltamme ja sen lähituntumasta löytyy kiinnostavaa kulttuuriympäristöä mm. Kirkonkylänkosken myllyn seutu, Siltakylän silta ja naapurikaupunginosan Tuomarinkylän kartano lähiseutuineen.

Miksi kotiseutumme luonto- ja viheralueet tulisi liittää kansalliseen kaupunkipuistoon?

  • Turvataksemme asuinalueemme keskeisten virkistysalueiden ja puistojen säilymisen tulevaisuudessa.
  • Kansallisen kaupunkipuiston perustaminen tulee vaikuttamaan kaupungin puisto- ja viheralueisiin varattujen resurssien kohdentumiseen. Suutarilan puistojen kuuluminen kansalliseen kaupunkipuistoon turvaisi parhaiten näiden alueiden hoidon ja kehittämisen resurssit.
  • Tällä hetkellä suuri osa keskeisistä puisto- ja virkistysalueistamme on terveydelle haitallisen liikennemelun alueella. Näiden alueiden kuuluminen kansalliseen kaupunkipuistoon antaisi lisäperusteita, joilla voitaisiin vaatia Tuusulanväylän meluesteiden pikaista rakentamista.

Jos haluat vaikuttaa siihen, mitkä alueet kuuluvat tulevaan kaupunkipuistoon, käy merkitsemässä linkin takaa aukeavaan karttakyselyyn sinulle tärkeät kohteet. On erittäin tärkeää, että alueeltamme tulee runsaasti merkintöjä kartalle, sillä muuten viihtyisä alueemme jää jälleen kerran huomioimatta, kun kaupunki tekee tärkeitä päätöksiä. Kysely on auki 17.12.2017 saakka!

Tässä linkki kyselyyn: https://app.maptionnaire.com/fi/3173

Lisätietoa: