Kaupunginosa

Kotikaupunkipolut ovat kartalle koottuja kävelyreittejä, jotka esittelevät kaupunginosien historiaa ja nykyisyyttä, luontoa ja kulttuuria, julkista taidetta, arkkitehtuuria sekä merkittäviä henkilöhahmoja. Pyrkimyksenä on kuvata urbaania elinympäristöä monipuolisesti ja mielenkiintoisesti suoraan paikan päällä.

Siltamäen kotikaupunkipolun on tuottanut Siltamäki-Suutarila-Seura ry. Kuvan alta löytyy linkit, joissa on kartta pdf-tiedostona sekä karttaan merkityistä kohteista lisätietoa. Lue ja takuulla yllätyt!

Siltamäki kotikaupunkipolku 2018

Kartta ja kohteet (pdf)

Kohteet (pdf)

 

Alueemme asukkaat ovat vuodesta 2010 lähtien valinneet vuoden SiSuKkaaksi henkilön, joka on toiminut sekä kotialueemme että sen asukkaiden hyväksi osoittaen hyvää asennetta ja palvelualttiutta.

Tänä vuonna korostuivat erityisesti alueemme vähempiosaisten hyväksi tehty työ ja aina valoisa ja positiivinen palveluasenne.

Vuoden 2017 SisuKas Merja Saviniemi 

Lämpimät onnittelut vuoden 2017 SiSuKas Merja Saviniemi & kiitokset kaikille äänestäneille!

Jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu ja ilmoittamalla omat yhteystiedot Siltamäki-Suutarila-Seuralle.

Jäsenmaksu 10 euroa/vuosi

Seuran tilinumero on Nordea FI52 1025 3000 2552 68, viite 1012

Ilmoita lisäksi sähköpostitse nimesi, osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi seuralle osoitteella sisuseura@gmail.com, niin saat tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista alueemme asioista.

Tai täytä oheinen jäsenmaksulomake jonka voi toimittaa K-Market Kavaljeerin eteisessä olevaan Korttelituvan postilaatikkoon Jousimiehentie 3 tai seuramme sähköpostiin: sisuseura@gmail.com 

Tervetuloa jäseneksi ja mukaan toimintaan!

Kansallinen Lastenliitto - Helsingin piirijärjestö järjestää kesäkuun kaikilla ja elokuun ensimmäisellä viikolla päiväleirejä Suutarilan nuorisotalolla 7-10 -vuotiaille.

Jokaisella viikolla leireillään oman teeman mukaisesti. Leirillä touhutaan, askarrellaan ja leikitään sisällä ja ulkona teeman mukaisin menoin. Leiripäivä kestää 9.00-15.00.

Hinta: 95€ jäsenet, 103€ muut (Juhannusviikon hinta 83€ jäsenet, 93€ muut). Hintaan sisältyy lämmin ruoka, pieni välipala, vakuutukset sekä leiriohjelma ja -materiaalit.

Lastenliitto kottikarryt

Tutustu myös yöleireihimme Helsingin Meriharjuun ja Hangon Bengtsåriin (kuljetus Helsingistä). Lisätietoja leireistämme löytyy nettisivuilta: www.lastenliitto.fi/yhdistykset/helsinki/leirit

 

- Otan palkinnon vastaan nöyrin mielin. Koen tämän olevan tunnustus 8-jäseniselle moniammatilliselle seurakuntakodin työtiimilleni, josta jokainen työskentelee eri-ikäisten kanssa. Tunnustus antaa voimaa jatkaa yhteistyötä alueella.

Näin sanoo vuoden 2016 SiSukas, pastori Martta Paijola, Siltamäen seurakuntapiirin kappalainen. Siltamäessä kuutisen vuotta työskennellyt Paijola kiittää myös alueen toimijoiden monipuolista yhteistyötä alueen asukkaiden parhaaksi.

Vuoden 2016 SiSukas Martta Paijola

Kuva: Vuoden 2016 SiSukas Martta Paijola (keskellä), juhlapuheen Kyläjuhlassa pitänyt Heikki Arikka (oikealla) sekä tuttuun tapaan Kyläjuhlan juontanut Kirsti Latva (vasemmalla).

Martta Paijola on toiminut Malmin alueella 35 vuotta, joista viimeiset kuusi Siltamäen piirissä. Hän korostaa työpaikkansa avoimuutta: kynnys on matala ja tätä seurakuntakodin naistiimiä on helppo lähestyä. Siltamäki-Suutarilan alue on hänen mielestään kodikas ja elinvoimainen, kylämäinen kerrostalo-omakotialue, jossa tehdään paljon yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Seurakunnan tärkeitä kumppaneita on vuosikymmenien ajan ollut Siltamäen Martat ja uudempana seurakuntakodissa kokoontuva ikäihmisten Korttelitupa, jonka ovet ovat avoinna kaikille. Korttelitupa syntyi Siltamäki-Suutarila-Seuran toimesta ja ensi vuonna tulee 10 vuotta sen aloittamisesta. Sitä hoitavat vapaaehtoiset. Alueella on paljon kouluja, päiväkoteja ja laitoksia, joissa seurakunnan työntekijät vierailevat säännöllisesti.

Martta Paijola syntyi Pohjanmaalla Sievissä, herännäisyyden alueella. Siellä hän tottui kotiseuroihin, mutta eli ja koki myös seudun vahvan arvostuksen kirkkoon ja seurakunnan toimintaan, josta sai kipinän myös omalle uralleen.

Siltamäen piirissä on kirkon jäseniä noin 11-tuhatta ja monien ikäihmisten lisäksi alueella on runsaasti lapsiperheitä ja hänellekin riittää kastettavia, mikä on toimituksista iloisimpia asioita. Martta Paijolan mies Torsti, on myös pappi ja kotona puhutaankin asioista ”maan ja taivaan välillä”, ja on hyvä, kun puoliso ymmärtää työajat ja työn sisällön.

Vapaa-aikana mennään mökille, nautitaan luonnosta ja rentoudutaan. Hän on myös dekkareiden ystävä. Yhtenä suosikkina tällä hetkellä Stephen Booth.

Alakategoriat

Kaikki julkaistut uutiset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja uutisia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ehdota uutista julkaistavaksi!

Kaikki julkaistut tapahtumailmoitukset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja tapahtumia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ilmoita tapahtumasta!