- Otan palkinnon vastaan nöyrin mielin. Koen tämän olevan tunnustus 8-jäseniselle moniammatilliselle seurakuntakodin työtiimilleni, josta jokainen työskentelee eri-ikäisten kanssa. Tunnustus antaa voimaa jatkaa yhteistyötä alueella.

Näin sanoo vuoden 2016 SiSukas, pastori Martta Paijola, Siltamäen seurakuntapiirin kappalainen. Siltamäessä kuutisen vuotta työskennellyt Paijola kiittää myös alueen toimijoiden monipuolista yhteistyötä alueen asukkaiden parhaaksi.

Vuoden 2016 SiSukas Martta Paijola

Kuva: Vuoden 2016 SiSukas Martta Paijola (keskellä), juhlapuheen Kyläjuhlassa pitänyt Heikki Arikka (oikealla) sekä tuttuun tapaan Kyläjuhlan juontanut Kirsti Latva (vasemmalla).

Martta Paijola on toiminut Malmin alueella 35 vuotta, joista viimeiset kuusi Siltamäen piirissä. Hän korostaa työpaikkansa avoimuutta: kynnys on matala ja tätä seurakuntakodin naistiimiä on helppo lähestyä. Siltamäki-Suutarilan alue on hänen mielestään kodikas ja elinvoimainen, kylämäinen kerrostalo-omakotialue, jossa tehdään paljon yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Seurakunnan tärkeitä kumppaneita on vuosikymmenien ajan ollut Siltamäen Martat ja uudempana seurakuntakodissa kokoontuva ikäihmisten Korttelitupa, jonka ovet ovat avoinna kaikille. Korttelitupa syntyi Siltamäki-Suutarila-Seuran toimesta ja ensi vuonna tulee 10 vuotta sen aloittamisesta. Sitä hoitavat vapaaehtoiset. Alueella on paljon kouluja, päiväkoteja ja laitoksia, joissa seurakunnan työntekijät vierailevat säännöllisesti.

Martta Paijola syntyi Pohjanmaalla Sievissä, herännäisyyden alueella. Siellä hän tottui kotiseuroihin, mutta eli ja koki myös seudun vahvan arvostuksen kirkkoon ja seurakunnan toimintaan, josta sai kipinän myös omalle uralleen.

Siltamäen piirissä on kirkon jäseniä noin 11-tuhatta ja monien ikäihmisten lisäksi alueella on runsaasti lapsiperheitä ja hänellekin riittää kastettavia, mikä on toimituksista iloisimpia asioita. Martta Paijolan mies Torsti, on myös pappi ja kotona puhutaankin asioista ”maan ja taivaan välillä”, ja on hyvä, kun puoliso ymmärtää työajat ja työn sisällön.

Vapaa-aikana mennään mökille, nautitaan luonnosta ja rentoudutaan. Hän on myös dekkareiden ystävä. Yhtenä suosikkina tällä hetkellä Stephen Booth.