Kaupunginosa

Siltamäen, Suutarilan ja Töyrynummen vuotta 2014 voidaan pitää varsin vilkkaana ja toimeliaana. Paljon oli vuodessa onnistumisia ja hienoja tapahtumia, kuten syksyn SiSu-päivä, Kyläjuhla sekä Tonttupolku. Näistä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen 2015.

Alueemme kaupallinen sydän - Siltamäen ostoskeskus - puhutti kovasti ja tulee olemaan esillä myös tulevana vuotena. Kehittämistarve on ilmeinen ja muutosta tarvitaan, muutoin edessä on ostarin kurjistumiskierre. Yhteistyöllä voidaan onnistua tässäkin asiassa, kuten edessä olevissa Siltamäen kerrostalojen korjaushankkeissa.

Bussilinjojen muutosten valmistelu käynnistyi vuonna 2014. Muutosten taustalla ovat tulossa oleva lentokenttärata ja jokerilinja sekä niiden syöttöliikenne. Liikenneasiat ovat laajemmin esillä heti alkuvuodesta 2015, jolloin niistä kuullaan asukkaita.

Mennyt vuosi oli myös kamppailua alueemme koulujen puolustamiseksi ja myös päivähoidon osalta oli haasteita, kuten terveydenhoidon palvelujen tiimoilta. Helsingin uuden yleiskaavan valmistelu täytti vuotta lisäksi omalta osaltaan. Kamppailua asukkaiden yhteisen edun ajamiseksi jatketaan vuonna 2015!

Oikein hyvää vuotta 2015 kaikille alueemme asukkaille ja toimijoille!

Siltamäki 2014 joulukuu

Talvisin vuodenvaihteen terveisin,

Timo Tossavainen
puheenjohtaja
Siltamäki-Suutarila-Seura ry

Siltalanpuiston asuinaluesuunnitelma

Suutarilan Siltalanpuiston laidoille tulossa uusia koteja 850 asukkaalle

Suutarilan Siltalanpuiston reunamille suunnitellaan uusia asuintaloja.
Asemakaavaluonnos esittää alueelle uusia omakoti-, rivi- ja kerrostaloja
noin 850 asukkaalle. Osa uusista taloista tulisi puistoa ympäröiville
nykyisille tonteille. Siltalanpuiston keskeinen alue ja virkistysyhteydet
säilyisivät rakentamisesta huolimatta.

Uusien pientaloasuntojen toivotaan tuovan alueelle lisää lapsiperheitä
ja tukevan alueen palvelujen säilymistä. Uudet kerrostalot sijoittuisivat
pääosin Tapaninkyläntien varteen sekä Pertunpellontien Valintatalon
läheisyyteen. Nelikuusikerroksiset talot olisivat Siltamäen ensimmäiset
hissitalot.

Hissilliset talot toisivat alueelle esteettömiä asuntoja, joiden ansiosta
ikääntyvien asukkaiden ei tarvitsisi muuttaa pois tutulta alueelta, sanoo
kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehti *Johanna Mutanen*.

 


 

 

 

 

Siirtolapuutarha suunnitteilla Suutarilaan
24.08.12

Suutarilan rantapuistoon suunnitellaan noin 90 mökin siirtolapuutarha-aluetta. Siirtolapuutarhaa on kaavailtu sijoitettavaksi joko Kiertotähdenkujan varrelle nykyisten viljelypalstojen paikalle tai Pohjantähdentien asuinkorttelin viereen. Samalla selvitetään, voisiko Kiertotähdenkujan varteen sijoittaa vaihtoehtoisesti pientalorakentamista.

Yhdeksänkymmentä mökkiä on arvioitu riittävän suureksi määräksi, jotta alueesta saadaan toimiva kokonaisuus ja tarvittavat palvelut, kuten yhteistila, on mahdollista toteuttaa. Alueelle on ideoitu myös kahvilaa. Siirtolapuutarhapalstat olisivat kooltaan noin 200 neliömetriä ja mökit noin 15 neliötä. Palstat ja mökit olisivat pienempiä kuin Helsingin nykyisillä siirtolapuutarha-alueilla.

Siirtolapuutarhan rakentaminen edellyttää asemakaavan muuttamista. Tavoitteena on, että kaupunginvaltuusto pääsee päättämään asemakaavasta keväällä 2014.

Lähde: Helsingin kaupunki

 


 

 

Kotikaupunkipolut ovat kartalle koottuja kävelyreittejä, jotka esittelevät kaupunginosien historiaa ja nykyisyyttä, luontoa ja kulttuuria, julkista taidetta, arkkitehtuuria sekä merkittäviä henkilöhahmoja. Pyrkimyksenä on kuvata urbaania elinympäristöä monipuolisesti ja mielenkiintoisesti suoraan paikan päällä.

Siltamäen kotikaupunkipolun on tuottanut Siltamäki-Suutarila-Seura ry. Kuvan alta löytyy linkit, joissa on kartta pdf-tiedostona sekä karttaan merkityistä kohteista lisätietoa. Lue ja takuulla yllätyt!

Siltamäki kotikaupunkipolku 2018

Kartta ja kohteet (pdf)

Kohteet (pdf)

 

KORTTELITUPA TOIMII

SEURAKUNNAN TILOISSA

Siltamäen vanhusten kerho -Korttelitupa pääsi käynnistymään  elokuussa 2011  seurakuntakodissa. Tuvan käytössä ovat tiistai ja perjantai klo 11-14.

Tämä seurakunnan tila  on nyt tarjolla olleista tiloista vanhuksille sijainniltaan paras, toteaa Siltamäki-Suutarila-Seura ry:n puheenjohtaja Pertti Svensson.

Tupa on Siltamäki-Suutarila-Seuran toiminnan ykköskohde ja vanhusten virkistyksen ja terveyden vaalimisen kulmakivi.

Ylipormestarin asukasillassa 2006  ideoitu tupa on nelisen vuotta  ollut isovanhempien  ja yksinäisten vanhusten tärkeä  kohtaamispaikka.


 

Alueemme asukkaat ovat vuodesta 2010 lähtien valinneet vuoden SiSuKkaaksi henkilön, joka on toiminut sekä kotialueemme että sen asukkaiden hyväksi osoittaen hyvää asennetta ja palvelualttiutta.

Tänä vuonna korostuivat erityisesti alueemme vähempiosaisten hyväksi tehty työ ja aina valoisa ja positiivinen palveluasenne.

Vuoden 2017 SisuKas Merja Saviniemi 

Lämpimät onnittelut vuoden 2017 SiSuKas Merja Saviniemi & kiitokset kaikille äänestäneille!

Jäseneksi liittyminen tapahtuu maksamalla jäsenmaksu ja ilmoittamalla omat yhteystiedot Siltamäki-Suutarila-Seuralle.

Jäsenmaksu 10 euroa/vuosi

Seuran tilinumero on Nordea FI52 1025 3000 2552 68, viite 1012

Ilmoita lisäksi sähköpostitse nimesi, osoitteesi sekä sähköpostiosoitteesi seuralle osoitteella sisuseura@gmail.com, niin saat tietoa tapahtumista ja ajankohtaisista alueemme asioista.

Tai täytä oheinen jäsenmaksulomake jonka voi toimittaa K-Market Kavaljeerin eteisessä olevaan Korttelituvan postilaatikkoon Jousimiehentie 3 tai seuramme sähköpostiin: sisuseura@gmail.com 

Tervetuloa jäseneksi ja mukaan toimintaan!

Helsingin sosiaali- ja kriisipäivystys päivystää kellon ympäri.

 

 


Alakategoriat

Kaikki julkaistut uutiset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja uutisia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ehdota uutista julkaistavaksi!

Kaikki julkaistut tapahtumailmoitukset näkyvät täällä aikajärjestyksessä. Selaa vanhoja tapahtumia siirtymällä seuraavalle sivulle. Ilmoita tapahtumasta!